Kryminalni zatrzymali sprawców napadu
Kryminalni z bytomskiej komendy zatrzymali trzech sprawców napadu w barze w Stroszku. Rozbój miał miejsce początkiem czerwca tego roku w jednym z osiedlowych barów. Zamaskowani sprawcy trzymający w rękach przedmioty przypominające pistolet oraz łom sterroryzowali barmana kradnąc pieniądze, alkohol oraz telefon komórkowy. Podejrzani o ten czyn mężczyźni w wieku od 25 do 36 lat przyznali się. Wczoraj bytomski prokurator zastosował wobec nich policyjny dozór. Grozi im teraz do 12 lat za kratami.
Kryminalni z bytomskiej komendy zatrzymali trzech sprawców napadu w barze w Stroszku. Rozbój miał miejsce początkiem czerwca tego roku w jednym z osiedlowych barów. Zamaskowani sprawcy trzymający w rękach przedmioty przypominające pistolet oraz łom sterroryzowali barmana kradnąc pieniądze, alkohol oraz telefon komórkowy. Podejrzani o ten czyn mężczyźni w wieku od 25 do 36 lat przyznali się. Wczoraj bytomski prokurator zastosował wobec nich policyjny dozór. Grozi im teraz do 12 lat za kratami.
Początkiem czerwca bytomscy stróże prawa zostali powiadomieni o napadzie w jednym z barów w Stroszku. Gdzie zamaskowani sprawcy trzymający w rękach przedmioty wyglądem przypominające pistolet oraz trzymając łom sterroryzowali pracującego tam barmana. Kradnąc pieniądze, alkohol oraz telefon komórkowy. Od tamtej pory kryminalni ze specgrupy zajmującej się zwalczaniem przestępczości rozbójniczej miejscowej komendy poszukiwali sprawców napadu. Podjęte na szeroką skalę czynności operacyjne oraz doskonała znajomość środowiska kryminogennego pozwoliły stróżą prawa ustalić sprawców. Zatrzymanymi są mężczyźni w wieku od 25 do 36 lat. Wszyscy są mieszkańcami Piekar Śląskich. Podejrzani o napad przyznali się do tego przestępstwa i złożyli wyjaśnienia. Wczoraj bytomski prokurator zastosował wobec mężczyzn środek zapobiegawczy w postaci policyjnego dozoru. Zatrzymanym za to przestępstwo grozi do 12 lat pozbawienia wolności.
Film w formacie nieobsługiwanym przez odtwarzacz. Pobierz plik (format flv - rozmiar 11.22 MB)